Badmintonner Bryan Kliwon heeft wederom goud en zilver gepakt voor Suriname. In de Men’s Singles klasse bij de IV Pan Am Para-Badminton Championships 2016 in Medellin, Colombia won de Surinamer goud door in de finale van Manuel Del Rosario te winnen.

Het werd een 21-16 en 21-13 overwinning van de Surinamer op zijn Cubaanse opponent. In de Men’s Doubles (MD) klasse deed Kliwon het ook niet onaardig en won daar samen met zijn Braziliaanse badminton partner zilver. In de MD finale moest koppel Bryan Kliwon – Denival Candido met 18-21 25-23 19-21 jammer genoeg hun meerdere erkennen in het Braziliaanse koppel Ricardo Cavalli – Eduardo Oliveira die met het goud vandoor ging.

brian-kliwon-1Twee jaar geleden bij de derde Pan Am Para-Badminton Championships in Cuba wist Kliwon ook al goud op het onderdeel MS SU5 en zilver op het onderdeel MD SU5 te behalen. De Surinaamse Badminton Bond (SBB) voorzitter Coulor Redon is bijzonder ingenomen met de prestaties die Kliwon elke keer weer neerzet in het buitenland en geeft aan dat Kliwon zeker als een rolmodel voor de badmintonsport gezien mag worden.

Volgens Redon heeft Kliwon naar alle waarschijnlijk voldoende punten kunnen vergaren voor deelname aan de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. ‘Formeel moeten wij nog een bevestiging krijgen of Kliwon linea recta door mag gaan naar de Spelen in Tokyo’, zegt Redon verder. Kliwon wordt dinsdag terug verwacht in Suriname.

Bron: SME Sport