Op zondag 7 mei hebben gewapende overvallers een goudconcessie overvallen te Gunsi te Zanderij in het district Para. Onder bedreiging van vuurwapens is er een hoeveelheid goud weggenomen. De concessiehouder Vincent T. werd gegijzeld.

De politie van Zanderij kreeg een telefonische melding van het geval. Een gemengde patrouille van de politie van Para speelde hierop in. Toen de wetsdienaren in de buurt van de goudconcessie waren, zagen zij een auto keren op de weg. Bij nadere observatie bleek het om het voertuig van de heer Vincent te gaan. Toen de politie het voertuig dichtbij naderde is de politieauto onder vuur genomen. De politiemannen waren genoodzaakt het vuur te beantwoorden. Er ontstond een vuur gevecht.

Ondanks de schoten wisseling hebben de rovers kans gezien het bos in te vluchten. In de auto zijn er bloedsporen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat één of meerdere rovers moeten zijn geraakt. Het politievoertuig vertoond kogelinslagen aan de voorzijde.

De politie van Para heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Midden de omgeving uitgekamd. Van de verdachten ontbreekt elke spoor. De gegijzelde concessiehouder is ongedeerd aangetroffen in het bos.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.