De organisatie Nickerie Leeft heeft in verband met de afsluiting van de schoolvakanties van Woensdag 27 September tot en met Zaterdag 30 September 2017 het Nickerie Cage Soccer Event 2017 gehouden op het “kunstgrasmat” op het Volksplein in Nieuw Nickerie.

35 Teams hebben deelgenomen aan deze voetbalcompetitie, waarbij spelers van U-13, U-15, U-17, Veteranen en Vrije klasse van alle 5 ressorten van district Nickerie aan hebben meegedaan. Op de Zaterdag heeft een vrouwenteam van Young Talent een voorproefje gegeven, dat meerdere vrouwenteams volgend jaar aan dit Event zullen meedoen.

Op de finaledag heeft Africa Boys bewezen een maatje te groot te zijn voor Fun Boys en mag zich in de Vrije Klasse voor een jaar kampioen noemen en wisselbekerhouder zijn voor 2017
en de vaandel hoog houden voor het ressort Nieuw Nickerie. In de veteranen klasse is Fun Boys kampioen geworden en wisselbekerhouder 2017, terwijl bij U-13 en U-15 Jong Jai Hanoeman kampioen is geworden en bij U-17 v.v. Atlantic.

Nickerie Leeft is dik tevreden met de opkomst, deelname en participatie aan dit Event, zegt voorzitter Ramesh Malahe en bedankte alle sponsoren en vrijwilligers, die kosten noch moeite gespaard hebben om deze activiteit tot een succes te maken.

In 2018 zal er weer een Event zijn en kunnen de andere ressorten ook kunnen bewijzen dat men niet alleen Nieuw Nickerie voor de prijzen gaan.