De Commissie Straatnaamgeving kan officieel de werkzaamheden continueren. Vrijdag heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken de commissie geïnstalleerd.

Het werk van deze commissie is onder andere belangrijk voor de distributie van stemkaarten aan burgers, in aanloop naar de Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen.

22851999_1867704286703508_8105416619809992796_nDe commissie moet ervoor zorgen dat alle straten namen hebben zodat de kaarten bij de burgers terecht komen. Maar ook de rehabilitatie van wegen en het aanleggen van nutsvoorzieningen is afhankelijk van het werk van de commissie. Minister Noersalim heeft met de commissieleden gesproken over de ervaringen van de leden die al langer deel uitmaken van de commissie. Ook zijn er knelpunten aan hem voorgehouden. Commissielid Eugene Heyns heeft aangehaald dat er een achterstand is dat volgend jaar al ingehaald moet worden. Er zijn ruim tweehonderd landelijke aanvragen voor nieuwe straatnamen ingediend. Aangezien de volgende verkiezingen voor het jaar 2020 zijn gepland, moeten de straatnamen gauw worden toegewezen. Errol Abrahams, die langer dan vier jaar lid is van de commissie, heeft aangedragen dat veldwerk en onderzoek een groot deel uitmaakt van het werk van de commissie.

De commissie bestaat uit de voorzitter John Saharie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, secretaris Aniel Manurat, vertegenwoordiger van het Kabinet van de Vice President, de leden Kisoor Maharadjin van het CBB, Cherida Dragman van het ministerie van Justitie en Politie, Monique Baino van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Iwan Brunswijk van Surpost.

“De commissie heeft een eerbare taak om de Surinaamse identiteit de boventoon te doen voeren in de straatnaamgeving”, zei minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken vrijdag bij de installatie. De commissie heeft het onderhoud met de minister op prijs gesteld. Verder zijn Tanya Sitaram van het Nationaal Archief Suriname, Errol Abrahams en Eugene Heyns vanwege hun expertise aan de commissie toegevoegd als deskundigen. Eugene Heyns is coordinator van de Uitgeverij van het ministerie van Binnenlandse Zaken.