Het staatsbedrijf NV Grassalco is bezig om de inkomstenstroom te diversificeren en de lokale partners daarin mee te nemen.Er is hiervoor een nieuw project opgestart om grote rotsblokken uit Suriname te exporteren naar het buitenland. Op de Caribische markt is grote vraag naar de kwalitatief goede stenen uit Suriname.

Vandaag had het staatsbedrijf een persconferentie gehouden met als sprekers:
De president-directeur van NV Grassalco dhr. Sergio Akiemboto en Mw. Azma Karamat-Ali; Chief Operations Officer (COO).

Met de export van de eerste bezending boulders naar Barbados is er door NV Grassalco wederom een belangrijke mijlpaal bereikt in haar 43 jarig bestaan. Bij de export op maandag 03 augustus is er ongeveer 2500 ton boulders verscheept, een hoeveelheid die gepaard ging met een intens leerproces. Nu deze eerste boot is afgehandeld, staat het bedrijf vervolgexporten te wachten. Het gaat om een order van in totaal 14000 ton.