De Zilang Workshop wordt op Maandag 31 Augustus 2015 te Sana Budaya gehouden. Binnen een sessie van 2 uren worden de basis stappen , concepten, partnering en draaien van ZILANG aangeleerd. Na de dans-workshop goed te hebben doorlopen zullen de deelnemers een certificaat uitgereikt krijgen. Deelnemers kunnen zich alsnog inschrijven tot 31 Aug. 2015 en wel 30 minuten voor aanvang.

Decennialang wordt de two-step onder de javanen in Suriname gedanst op feesten en andere javaanse evenementen. Deze voornamelijk onder de javanen populaire dansstijl is uniek in de regio en maakt heden ten dage deel uit van de Surinaams- Javaanse cultuur en wordt gekoppeld aan Pop Jawa. Echter is de oorsprong, de structuur en de stijl nooit vastegelegd geworden en nog minder bestudeerd en ontwikkeld.
Djuminten, in samen werking met Dansclub DanzSon hebben gemeend deze dansvorm structuur te geven opdat het in de toekomst makkelijk overgedragen kan worden aan de jongere generatie.

De gestructureerde dansvorm wordt ZILANG genoemd. Het is een samenvoeging van de woorden ‘sikep’ en ‘langkah’, waarbij sikep aangeeft het dicht opelkaar dansen (Joget Sikep) en langkah stap betekent (2-step).