Arbeider Car Max aangehouden voor oplichterij

23825

De 34-jarige Simbhoedatpanday Ritesh is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Ritesh, meer bekend als Panday, werkzaam bij Carmax en haar dochterondernemingen: Happy Home Real Estate Suriname N.V & Bouw en Infra N.V., heeft van verschillende personen voorschotten aangenomen die een auto of perceel wilden kopen bij Carmax of Real Home Estate gevestigd aan de Toekoenariestraat.

De gelden die hij van de koper in ontvangst heeft genomen, heeft hij verduisterd. Meer dan 12 benadeelden hebben aangifte van oplichting en gekwalificeerde verduistering tegen Simbhoedathpanday gedaan bij de politie van Livorno.

Het vermoeden bestaat dat Ritesh Simbhoedathpanday meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De politie roept benadeelden op die nog geen aangifte hebben gedaan om dit alsnog te doen. Benadeelden kunnen zich wenden tot de afdeling Kapitale Delicten gevestigd in het politie bureau de Nieuwe Haven.

De directie van Carmax en haar dochterondernemingen, maakten afgelopen week op hun facebook pagina bekend dat vanaf 18 augustus Simbhoedatpanday Ritesh geen verbintenis meer heeft met de voornoemde bedrijven vanwege malversaties en dat hij nimmer bevoegd was om rechtshandelingen te plegen t.b.v. vorenvermelde ondernemingen. Ook meldt de directie verder dat deze bedrijven niet aansprakkelijk zijn voor de gedane handelingen en of gemaakte afspraken door de genoemde heer.