In Juli 2015 heeft de afdeling Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname 95 illegale vreemdelingen het land uitgezet.

Het gaat om verschillende categorieën vreemdelingen waaronder: vreemdelingen die hun straf hebben uitgezeten en na expiratie de illegale status hebben; vreemdelingen die het land illegaal zijn binnengekomen; vreemdelingen die voor kortverblijf het land zijn binnengekomen en langer zijn gebleven dan de aangegeven periode, waardoor zij de illegale status hebben. Deze vreemdelingen worden na aanhouding voorgeleid op het Parket van de Procureur Generaal en worden na overleg van een geldig reisticket binnen 30 dagen het land uitgezet. Er zijn ook illegale vreemdelingen die zich vrijwillig bij de balie van de vreemdelingendienst aanmelden met in hun bezit een geldig reisticket en geldig paspoort om uitgezet te worden. Met deze handeling proberen deze illegalen een lang verbod van terugkeer in Suriname te omzeilen.

Een overzicht van illegale vreemdelingen:

[su_row][su_column size=”1/2″]
Illegale Vreemdeling(en)
Brazilianen
Chinezen
Dominicanen
Guyanezen
Nederlanders
Filippijnen
Cubanen
Totaal
[/su_column]
[su_column size=”1/2″]Aantal
80
3
2
5
2
2
1
95
[/su_column][/su_row]