Politieman vermoord vriendin en wil zelfmoord plegen

1298

Op woensdag 2 september kreeg de politie van het ressort Munder de melding dat een manspersoon een verdelgingsmiddel heeft ingenomen. Op het adres aangekomen, zag de politie dat het om de 32-jarige politieambtenaar Ronny, G. ging. Hij verklaarde dat hij zijn vriendin enkele dagen terug heeft gedood. De politie trof het levenloze lichaam van de 30-jarige Denice Kromowirjo op het aangegeven adres aan.

Het lijk lag sinds vrijdag in huis. Bij de ontdekking bleek dat het al in een verre staat van ontbinding verkeerde. De politieman had heleboel geurtjes gebruikt om de stank van het lijk te verminderen.

De afdeling Personeelszorg van het Korps Politie Suriname is geruime tijd bezig geweest met de begeleiding van agent Ronny G. Deze politieambtenaar is vanaf 3 juni 2015 onder begeleiding. Door het hoofd van de afdeling Personeelszorg was hij doorverwezen naar de psycholoog, aangezien Ronny G. had aangegeven veel problemen te hebben. In de maand juli was de korpsleiding genoodzaakt Ronny G. te ontwapenen vanwege zijn onevenwichtig gedrag en onwettige afwezigheid. De politieambtenaar in kwestie werd daarna buitenfunctie gesteld, omdat hij niet meer op het werk verscheen. Uit een gesprek met de psycholoog is komen vast te staan dat Ronny G. op 28 augustus voor het laatst is geweest voor begeleiding. De volgende afspraak was gepland voor woensdag 2 september. Hij is niet verschenen voor de begeleiding. De psycholoog heeft geprobeerd telefonisch contact met hem te maken, maar het lukte niet. De politie onderzoek deze zaak verder.

De verdachte is aangehouden en in verzekeringgesteld. Hij is onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis. Het motief kan gezocht worden in de relatiesfeer. De afdeling Kapitale Delicten is bezig met het onderzoek.