Loos alarm bij zoekactie Hi-Jet Helikopter

1001

Op donderdag 3 september kreeg de Centrale Meldkamer van de politie een melding dat een helikopter onbeheerd op een open veld was. De melding kwam van een jager te Witagron. De jager vertelde dat hij de helikopter twee maanden geleden op dezelfde plek had gezien, maar dacht dat het om een defect toestel ging.De politie is sindsdien constant met de beller in contact gebleven. Hij was bereid de politie naar de plaats waar hij de helikopter had aangetroffen te brengen. Een speciale eenheid van de politie die reeds in stelling was gebracht en een team van het NCCR begaven zich naar het gebied. Daar aangekomen werd er wederom contact opgenomen met de beller, echter is hij nooit verschenen om aan te wijzen waar de helikopter stond. Op een gegeven moment kon het team hem ook niet meer bereiken. Na alle inspanningen beseften de politie en het NCCR dat zij voor de gek werden gehouden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de 31-jarige Dennis B. de beller is geweest. Hij werd op dinsdag 8 september opgespoord en aangehouden in het district Para. Na te zijn verhoord werd de verdachte heengezonden. Het dossier zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Aangezien iedere melding serieus wordt genomen, is de politie ook op deze melding afgegaan. De staat is door de beller onnodig in de kosten gejaagd. Nagegaan zal worden of de kosten die zijn gemaakt verhaald kunnen worden op deze beller.

Dennis B. heeft gespeeld met het leed van familieleden die opzoek zijn naar hun geliefden. De politie doet een beroep op de gemeenschap om de grap die deze beller heeft uitgehaald achterwege te laten.