KILLIT N.V. houdt bewustwordingscampagne in Coronie

658

In het kader van een bewustwordingscampagne, had Maritha Hammond van KILLIT NV. een presentatie gehouden in de multifunctionele zaal aan de Gusje Oststraat te Coronie. Dit gebeurde op woensdag 9 september 2015. Maritha Hammond is Health, Safety & Environment en voedseldeskundige van KILLIT NV.

Het doel van deze presentatie is om de gemeenschap bewust te maken hoe om te gaan met het bestrijden van ongedierte en de schade die ze kunnen toebrengen. Het is ook heel belangrijk zich aan de regels te houden van voedselveiligheid door te letten op hygiëne.

Mw. Hammond heeft beelden getoond van verschillende soorten ongedierte en onhygiënische toestanden in restaurants. Ze gaf aan dat door deze onhygiënische omstandigheden men zeker last zal ondervinden van ongedierte waaronder mieren, vliegen , kakkerlaken, ratten en muizen. Deze ongedierte vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor mensen en huisdieren door het verspreiden van diverse ziekten en ze zijn dragers van bacteriën, parasieten en virussen.

Ook heeft ze de preventieve maatregelen en bestrijdingsmethode doorgegeven. Om ongedierte te voorkomen is het heel belangrijk om de hygiëne regels na te leven en ook door je omgeving altijd schoon te houden. De presentatie was heel leerrijk.

Het afdelingshoofd van Milieu en Gezondheids Dienst( MGD ), Luci Doorson bedankte de organisatie van harte, namens de districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani.