Percelen van boeren op de veiling

743
Archief Foto: Boeren voeren actie voor het Commissariaat van Nickerie

Omdat de boeren hun schulden niet kunnen betalen, staan hun percelen op de veiling.Het gaat om tien boeren die hun percelen als onderpand hadden ingezet bij de bank voor een lening. De padieprijzen van de afgelopen seizoenen waren heel erg laag, waardoor de boeren hun schulden niet konden aflossen.

Harinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) zei dat de opkoopprijs van SRD 28 voor een baal natte padie veel te laag is voor de boeren. Dit terwijl de kostprijs tussen de SRD 55 en 60 ligt. Oemraw gaf aan dat de tien boeren in grote problemen zitten, omdat zij hun gezinnen hebben en niet weten waar zij naar toe moeten.

De boeren zijn van mening om een protestactie te voeren.