Politie en Brandweer werden verhinderd bij hun werk

798

Op woensdag 9 september werden de politie en andere hulpverlenende diensten gehinderd door nieuwsgierigen tijdens het afhandelen van een aanrijding op de kruising gevormd door het Molenpad en de Fred Derbystraat. De aanrijding was tussen een vrachtwagen en een fietser. De fietser liep zwaar lichamelijke letsels op. Vanwege de aard van het geval stroomde een grote groep mensen naar de plaats van het ongeval. Het afzetlint weerhield de nieuwsgierigen uit het publiek niet om toch te komen op de plek waar de hulpdiensten hun werk moesten doen. De meesten haalden hun mobiele telefoon te voorschijn om foto’s en filmopnames te kunnen maken. Hierdoor is tijd verloren gegaan om het slachtoffer hulp te bieden. Dat meldt de Public Relations van de politie.

Als de politie of brandweer een gebied heeft afgezet, is het verboden voor onbevoegden om de plek te betreden. Alleen hulpverleners hebben toegang tot die afzetting. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om rekening hiermee te houden. In levensbedreigende situaties dienen hulpverleners alle ruimte te krijgen hun werk naar behoren te doen. Elke seconde is kostbaar als er slachtoffers zijn.