F/8.0 Fotocursussen zal strobist workshop verzorgen

720

Strobist fotografie is zonder twijfel een van de meest besproken onderwerpen op het gebied van fotografie. Deze inleidende workshop is bedoeld voor de fotograaf die al een basis kennis heeft van fotografie, maar de eerste stappen wil zetten in het strobistgebeuren. De workshop zal gehouden worden op zaterdag 31 oktober 2015 aan de Julianastraat bij Snaptastic Studio. De cursus begint om 10 u ‘smorgens tot half 5 ‘smiddags. F/8.0 Fotocursussen zal de workshop leiden.

De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Er wordt o.a. uitgelegd welke benodigdheden je nodig hebt en waarvoor ze dienen. Verder krijg je een gedetailleerde uitleg over het licht en hoe de belichting te gebruiken in verschillende omstandigheden. Hierna zal men de theorie uiteraard omzetten in de praktijk met een fotomodel en of een stilleven.

De inhoud van de workshop ziet er als volg uit:
1. Wat is strobist fotografie?
2. Gereedschap van de strobist
a. Camera
b. Flitsers
c. Statieven en toebehoren
d. Aansturing flitsers (triggers)
e. Diffuser en reflectors
f. Licht vormers
g. Gels

3. Over (flits)licht
a. Richting van het licht
b. Licht intensiteit
c. Lichtdiepte
d. Kleur van het licht

4. Werken met (flits)licht
a. Plaatsing lichtbron
b. Lichtmeten
c. Gebruik paraplu’s et cetera
d. Problemen met kleurtemperatuur.

5. De Praktijk
Fotograferen van modellen ( licht en donkerkleurige modellen )

Geïnteresseerden die belangstelling hebben kunnen mailen naar:snaptasticinfo@gmail.com