Kindermusical: “Duku, de geheimzinnige munt” in Nickerie

885

In verband met de 150-jarig bestaan van de Surinaamsche Bank, organiseerde ze op vrijdag 11 september in Nickerie een kindermusical voor de kinderen. De musical heet “Duku, de geheimzinnige munt”. Het verhaal gaat over de bijna tienjarige Jordan gaat naar de bigi yari van zijn vriendinnetje Sherien. Groot feest natuurlijk, maar het wordt overschaduwd door de verdwijning van een gouden jubileummunt die haar vader (uiteraard) van de DSB heeft gekregen. Sherien had die stiekem even gepakt en toen was ie opeens weg. Zelfs een kind heeft direct door dat de vervelende Jerrel, vriendje van Jordans broer Duncan, de dader is. Jordan doet er wat langer over om het te begrijpen en krijgt daarbij de hulp van Duku, een pratende munt die hij in zijn dromen ziet. Jerrel valt uiteindelijk door de mand, jubileummunt weer terecht, Jordan een held en iedereen blij.

De schrijfster van het verhaal is Indra Hu, zij werd aangetrokken om een spannend verhaal voor de jeugd in elkaar te zetten.

Het goed opgekomen publiek heeft afgelopen vrijdagavond genoten van de musical. De musical was al vorige week, 5 en 6 september uitgevoerd bij het voorplein van de DSB aan de Henck Arronstraat. De kinderen konden ook een CD en een boek van “DUKU’ kopen en ze kregen allemaal gratis drank, snack en en sleutelring.

IMG_8067
IMG_8016
IMG_8002