Op vrijdag 11 september is een peuter van één jaar en acht maanden oud, verdronken te Dawme in het district Brokopondo. De peuter heet Nartus Sisa.

Yvonne S. , de moeder van het slachtoffer was naar de rivier met haar vier kinderen om hen te baden. Terwijl ze bezig was met één van de kinderen sprong de kleine Nartus in het water.Yvonne ging haar kindje dat door het water werd meegesleurd achterna, maar kwam zelf in nood. Een dorpeling die het zag gebeuren snelde ernaartoe om de moeder te hulp te schieten. Nartus was inmiddels al in de diepte verdwenen. Er werd gelijk een zoektocht gestart zonder het gewenste resultaat.

De volgende dag, zaterdag 12 september werd het lijkje van het slachtoffer uit het water opgevist. De dokter die ter plekke is geweest constateerde dood door verdrinking. Nadat de gewestelijke Politie commandant van Brokopondo inspecteur Orlando Changoer met een lid van het Openbaar Ministerie in contact is getreden, is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.

Nadat de gewestelijke Politie commandant van Brokopondo inspecteur Orlando Changoer met een lid van het Openbaar Ministerie in contact is getreden, is het lijk afgestaan aan de nabestaanden. Nartus is één jaar en acht maanden oud.