Eerste Soektsa Jungle Survival Camp afgesloten

956

Zondag 13 september had de stichting Suriname Onderzoek Educatie Kunst Toerisme Saramacca (Soektsa) hun eerste ‘Jungle Survival Camp 2015’ succesvol afgesloten. “Het was heel geslaagd” vertelt stichtingsvoorzitter Martha Tjoe Nij, ze benadrukt dat de jongeren enorm veel discipline is bijgebracht om kennis te maken met het Surinaams regenwoud en deel te nemen aan een training hoe onder bepaalde condities te overleven.

Op vrijdag jongstleden heeft een groep uit het district Para een jungle survival camp weekend op Plantage Misgunst meegemaakt, waarbij zij werden ondersteund door de survival-trainer en hospik van het Nationaal Leger en Martha Tjoe Nij van stichting Soektsa.

Tjoe Nij verduidelijkt dat vrijdag in een open kamp op britsen werd geslapen en de volgende dag een drie kilometer pad in het bos werd gevolgd. De deelnemers moesten zelf een kamp opslaan, maaltijden bereiden en specifieke opdrachten tot een goed eind brengen. Na de overnachting zaterdag jongstleden in de jungle, keerden de jongens en begeleiders zondag terug.

De deelnemers; Navajo Cairo, Astrando Gambier en Anfarny Vieira kregen elk een certificaat als bewijs van deelname aan de Jungle Survival Camp.

12002942_945650175507224_6269529821547451151_n