Minister van Volksgezondheid bracht werkbezoek aan Nickerie

978

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid was afgelopen vrijdag met zijn delegatie afgereisd naar Nickerie voor een kennismakings-en een werkbezoek. Op vrijdag bezocht hij eerst het Pitronella ziekenhuis in Wageningen. De volgende dag deed de delegatie het Dr. L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) aan. Minister Pengel bezocht tijdens zijn reis naar Nickerie de districten Saramacca en Coronie.

De bewindsman hield een werkbespreking met het directieteam van het LMSZN, waarbij er enkele min- en pluspunten werden aangehaald. Daarna kreeg hij een rondleiding door het ziekenhuis. Volgens de minister zal de zorg van de patiënten prioriteit blijven genieten bij het ministerie. Er moet slechts gekeken worden naar de uitvoeringsnelheid waarin ze haar programma zal implementeren, zonder de kwaliteit van de zorg te kort te doen.

De minister mocht bij zijn bezoek ook het centraal meldpunt van het LMSZN heropenen. Hierna werd door hem een nieuwe specialistenruimte geopend. Het centraal meldpunt van het ziekenhuis is voor de derde keer gerenoveerd en uitgebreid. Mevr. Moespar, personeel van het LMSZN, sprak namens haar collega’s haar dank uit aan directeur Antoine Elias van het ziekenhuis voor de gerenoveerde ruimte. Vanwege het feit dat het personeel van het centraal meldpunt nauwelijks schafturen hebben, heeft de directie gemeend om een koelkast voor hen aan te schaffen. Hiervoor moeten de negen personeelsleden van deze afdeling wel wat bijdragen.

De specialistenkamer van het LMSZN is onstaan op verzoek van chirurg Mahabier. De directie en het managementteam zijn toen ingegaan op zijn verzoek. De specialisten kunnen nu onder het genot van een drankje informeel met elkaar discussiëren of brainstormen over zaken.

Centrale meldpunt wordt heropent
Centrale meldpunt wordt heropent
De nieuwe ruimte voor de specialisten
De nieuwe ruimte voor de specialisten