Loze dievenmelding leidt tot aanhouding accu dief

733

In de vroege ochtend van dinsdag 15 september kreeg de politie van Kwatta een geval van de Centrale Meldkamer doorgespeeld. Het ging om een dievenmelding op een adres aan de Noordwijkweg. De politie reed naar het adres toe en na een ingesteld onderzoek in de woning bleek het om een loze melding te gaan.

In één van de vertrekken ontdekte de politie 58 nieuwe accu’s van het merk Inco. Een bewoner die op dat moment thuis was gaf aan dat zijn zwager Imraan A. de eigenaar is van de accu’s. Terwijl de politie bezig was om Ritesh te ondervragen kwam bedoelde zwager thuis aan. Imraan werd geconfronteerd met de verklaring dat de accu’s van hem zijn en gevraagd de herkomst van deze goederen te verklaren. Hij gaf te kennen dat hij magazijnmedewerker is bij een auto-onderdelenzaak en dat hij de accu’s in opdracht van zijn werkgever moest brengen naar een ander filiaal te Lelydorp. Aangezien het verhaal van Imraan ongeloofwaardig overkwam, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit het verdere onderzoek dat werd ingesteld kwam vast te staan dat de 33-jarige Imraan A. de accu’s zonder medeweten van zijn werkgever had weg genomen. De accu’s werden weer afgestaan aan de rechtmatige eigenaar en Imraan is in verzekering gesteld.