Basis cursus Hindu Cultuur aan Nickeriaanse gemeenschap

678

Vanaf woensdag tot zondag organiseert de Stichting Sangh Parivar Suriname een basis cursus over de Hindoe cultuur, in Nickerie. Deze organisatie is een sociaal, culturele en maatschappelijke organisatie die als doel heeft om een bijdrage te leveren aan een gezonde Surinaamse samenleving op basis van kennis en kunde voortgesproten uit de Hindi cultuur.

Deze vijfdaagse cursus is bestemd voor eenieder vanaf een leeftijd van 14 jaar. Deze bestaat uit workshops over wetenschappelijke aspecten van Hindu cultuur waaronder Vedisch Wiskunde, Klassieke Indiase dans, Ayurveda, yoga en sangeet. Hierbij zullen ook basislevensvaardigheden waaronder zelfvertrouwen, communicatie, emoties beheersen, peer pressure en time management aan de orde komen.

De workshops zullen geleid worden door experts in de eerdergenoemde zaken. De organisatie verwacht een massale participatie vanuit de Nickeriaanse gemeenschap.