Remmen Truck defect op de Wijdenboschbrug

955

Op vrijdag 18 september kreeg de politie van het ressort Nieuwe Haven een aanrijding tussen 5 voertuigen op de Jules Wijdenboschbrug. Volgens het voorlopige onderzoek reed Mohamed J. als bestuurder van een truck over de brug. Hij kwam met een lading zand vanuit Meerzorg richting Paramaribo. Tijdens het dalen van de brug merkte hij plotseling dat hij de truck niet meer kon afremmen. Het gevaarte had inmiddels een snelheid ontwikkeld en botste tegen de achterzijde van een Toyota Caldina aan die voor hem reed. Door de botsing schoot de Toyota Caldina naar voren en kwam tegen de achterkant van een andere vrachtwagen aan die een container met lading meevoerde. Om de truck tot stilstand te brengen week Mohamed J. uit naar de andere rijhelft van de brug en botste frontaal tegen een Toyota Ractis die op dat moment richting Meerzorg reed en kwam vervolgens tegen de vangrail van de brug tot stilstand . Een Toyota Harier die achter de Toyota Ractis reed kwam toen met de Ractis in botsing.

Twee slachtoffers werden met assistentie van de brandweer bevrijd en per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Één van hen is opgenomen. De andere heeft een beenfractuur opgelopen en is na behandeld te zijn naar huis gestuurd.

Alle bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en geen van hen verkeerden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van Mohamed J. is ingevorderd. De politie van het ressort Nieuwe Haven onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet een dringend beroep op alle bestuurders van voertuigen om steeds te controleren of alles aan hun voertuig in orde is. Eigenaren van vrachtwagens en de chauffeurs die rijden met zware lading moeten iedere dag deze inspectie op hun voertuig uitvoeren. Zo kunnen ongelukken en andere stagnaties voorkomen worden.

12011136_912391922173083_8974190861984512418_n