Broers stelen twee zangvogels

1583

Op 22 september zijn 3 broers, 21-jarige Firano, T., de 18-jarige Zinio, T. en de 26-jarige Randy, T. door de politie van Rijsdijk in het ressort aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht op 16 september twee zangvogels te hebben weggenomen uit een pand aan de Suralcoweg. De vogels hingen op het balkon van de woning. De verdachten werden op heterdaad betrapt door de eigenares toen ze de vogels wegnamen. Zij sommeerde hen om ze terug te zetten.

De verdachten bedreigden de vrouw met een windbuks en gingen vandoor met de zangvogels. Alle drie ontkennen de zangvogels te hebben weggenomen, maar tijdens het onderzoek trof de politie diverse goederen aan op hun woonadres. Naderhand blijkt dat deze goederen zijn buitgemaakt tijdens een inbraak op maandag 21 september. Hangende het onderzoek zijn de broers in verzekering gesteld.