Man betrapt bij het maken van houtskool op de openbare weg

3777
Foto: BIC Nickerie

Een burger die op de openbare weg, een zijstraat van de H.N.van Dijkstraat, houtskool verbrandt, is door de bestuursdienst betrapt geworden. De ontdekking geschiedt toen er egalisatiewerkzaamheden werden verricht op het sporadisch bewoond gedeelte van de weg. De politie moest erbij gehaald worden om deze intensieve bezigheid stop te zetten.

Houtskool wordt gemaakt in een kuil in de grond. De in blokken gehakte boomdelen worden in de kuil in de grond geplaatst, aangestoken, waarna ze weer met klei worden dichtgemaakt. Vanaf het aansteken tot de vorming van houtskool wordt er constant gecontroleerd, omdat men goed product wilt.

Het maken van houtskool op de openbare weg is verboden van daar dat de hulp van de sterke arm werd ingeroepen om het proces te stoppen.