Kinggrass voor veeboeren

860

Op het vermeerderingsbedrijf te Tibitie, heeft ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een Kinggrass aanplant.

Deze variant, een kruising tussen twee andere grassoorten bestemd als veevoer, is gehaald uit Cuba.
De Kinggrass is een zeer voordelige grassoort voor veeboeren. Het heeft namelijk een snelle oogsttijd, een hoge opbrengst van ongeveer 25 tot 30 ton per hectare en zeer belangrijk: een hoog eiwitgehalte.

Enkele boeren hebben van minister Soeresh Algoe pollen Kinggrass ontvangen om die te vermeerderen.

Kisoor Ramdin is een der boeren die in december afgelopen jaar enkele pollen mocht ontvangen. Deze heeft hij met goed resultaat vermeerderd. Zijn Kinggrass aanplant zal hij gebruiken als voer voor zijn runderen. Op 22 september 2015 nodigde hij de bewindsman uit om een kijkje te nemen op zijn beplant areaal te Houttuin. De minister was zeer tevreden met de behaalde resultaten van de heer Ramdin.