SPI voor derde keer winnaar Telesur Got Talent

893

Het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) is als winnaar uit de bus gekomen van de Telesur Got Talent 2015. Dinsdag was de finale van Got Talent. SPI mocht een bedrag van 35.000 SRD in ontvangst nemen. De finalisten waren VWO 4 en het SPI. Doordat SPI voor de derde keer als winnaar uit de bus is gekomen, mochten zij ook de wisseltrofee in ontvangst nemen. Deze school was de enige die in de afgelopen zes weken een staande ovatie kreeg van de Got Talent jury. Elke week werd de school als eerste groep gekozen voor de daaropvolgende ronde. Ook het publiek was heel enthousiast om hun optreden mee te maken. “De laatste week was een stressende periode en het heeft vandaag resultaat geleverd en we gaan nu feesten”, zegt Majugra Vrede. VWO 4 is op de tweede plaats geëindigd en mocht een bedrag van 17.500 SRD in ontvangst nemen.

Dit jaar werd de People Choice Award geïntroduceerd. Er mocht dan op de Got Talent-applicatie gestemd worden en deze Award ging dan naar VWO 4. De groep van VWO 4 is wel tevreden. De plek maakt voor hun niet uit. Feit is dat ze gewonnen hebben. In totaal hadden vijf scholen namelijk de SPI, VWO 4, SGS Sanatan Dharm, Algemeen Middelbare school (AMS) en Schakel Instituut Middelbaar Onderwijs deelgenomen aan Got Talent. De opkomende comedians Pres Juriaantje Huan ‘Lastige Grantjie’ Graanoogst waren ook te bewonderen tijdens Got Talent 2015.