De 54-jarige Wilfred L. moet zijn rijbewijs inleveren doordat hij betrokken was bij een aanrijding op de weg naar Coppename in het district Saramacca. Wilfred reed met zijn pick-up over de Oost-Westverbinding richting Boskamp. Terhoogte van mast nummer 50944 maakte Wilfred L. een inhaal manoeuvre om de personenauto die voor hem reed, in tehalen. De chauffeur van de personenauto week plotseling uit naar rechts, zonder richting te hebben gegeven. Het gevolg was dat meneer Wilfred de personenauto van achteren aanreed.

De politie die in kennis werd gesteld van de aanrijding ging ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Een personen auto die voor de pick-up reed, week plotseling naar rechts uit. De 29-jarige Alfredo D. probeerde de politie om de tuin te leiden maar na gedegen onderzoek kon hij als veroorzaker worden aangewezen. Een blaasttest die van beide chauffeurs te werd afgenomen wees uit dat de veroorzaker van de aanrijding niet onder invloed van alcohol verkeerde. Gelet op de zeer hoge promilage, had benadeelde Wilfred een resultaat van 510 microgram hetgeen betekent dat hij onder invloed was van alcohol.

Bij een korte ondervraging gaf de benadeelde toe drie grote blikken bier te hebben gedronken alvorens aan het verkeer deel te nemen. Wilfred werd overgebracht naar het politiebureau voor ontnuchtering. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Alfredo zal via de verzekering moeten claimen voor de benadeelde.

Bestuurders let u erop dat u niet onder invloed van alcohol plaats neemt achter het stuur. Doet u dat toch en wordt u als benadeelde aangemerkt bij een aanrijding, zal uw rijbewijs toch worden ingevorderd. Dus glaasje op, laat je rijden!