Vrachtwagen met foamborden in de fik gegaan

1322

Gisteravond omstreeks tien uur is een vrachtwagen met bijkans twintig duizend foamborden in de fik gegaan ter hoogte van het bacovenbedrijf van FAI in het district Nickerie. De hele lading is verloren gegaan.

Volgens de chauffeur rook hij op een gegeven moment een geur alsof er een band verbrand werd. Hij stopte de vrachtwagen en zag toen dat zijn hele lading in brand lag. De chauffeur belde toen meteen naar zijn werkgever in Guyana. Deze heeft hierna een vriend van hem aan de Surinaamse kant gebeld, die dan op zijn beurt de brandweer inschakelde.

Volgens Brandmeester Dors kwam de brandweer 7 minuten na de melding op lokatie aan. De vrachtwagen stond toen in lichterlaaie. Zij hebben het vuur wel kunnen blussen. Door de foamborden heeft het vuur zich makkelijk verspreid.

Het voertuig is onder politie bewaking.