146ste Geboortedag Mahatma Gandhi herdacht in Nickerie

826
Minister van NH hing een mala om het borstbeeld van Ghandi

Vandaag, 2 oktober, werd de geboortedag van Mohandas Karamchand Gandhi door de Sociaal Culturele vereniging in Nickerie herdacht. Minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen die vanwege een werkbezoek in Nickerie was, was samen met de burgervader van Nickerie aanwezig bij de omhanging van mala’ s bij het monument van Gandhi in Nieuw Nickerie.

Bij de omhanging van de mala’s door zowel de DC als de minister werden korte toespraken gehouden.

DC Wedperkash Joeloemsingh benadrukte dat iedereen lering moet trekken uit de daden van Gandhi, de wereldleider. Verder gaf hij aan dat de spreuken van Gandhi tot op heden niet meer weg te denken zijn. Namen als Simon Bolivar en Nelson Mandela werd ook door de DC aangehaald omdat zij zeker te vergelijken zijn met Gandhi aan wie de wereld een voorbeeld kunnen nemen.

De minister van Natuurlijke Hilpbronnen die tijdens zijn studentenperiode militant was, was zeer gefascineerd door Gandhi en zijn waardevolle boodschappen. De minister voelde zich vereerd dat hij samen met de Sociaal Culturele vereniging Kareshma ook aanwezig mocht zijn op de herdenkingsplechtigheid. Verder gaf hij aan dat traditie niet verloochend mag worden en wenst de stichting ook verder toe in zijn werk.

Op 2 oktober 1869 werd Mahatma Gandhi geboren. Toen had niemand kunnen vermoeden dat Gandhi zo’n bijzondere stempel zou drukken op de wereldpolitiek. Zijn principe van geweldloos verzet maakt hem tot de dag van vandaag tot het belangrijkste voorbeeld van geweldloosheid.