Minister Dodson brengt werkbezoek aan Saramacca

984

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson had op donderdag 1 Oktober 2015, een werkbezoek gebracht aan de districtscommissaris van Saramacca, dhr Lakshmienarain Doebay. Bij dit bezoek heeft de minister onder andere het waterprobleem met de districtscommissaris besproken. De minister wil dat het district volledig in kaart wordt gebracht vooral gebieden die nog niet voorzien zijn van waterleiding. Het ligt in de bedoeling om deze gebieden ook aan te sluiten op het waterleidingnet.

Staatsolie NV heeft recentelijk waterbronnen aangeboord die binnen niet al te lange tijd in gebruik zullen worden genomen. Het ligt in de bedoeling dat de Surinaamse Waterleiding Maatschappij de verantwoordelijkheid van de Dienst Watervoorziening overneemt. Dit om de kwaliteit van de watervoorziening te garanderen in het district Saramacca.

Ook zal er strenge maatregels komen voor de mijnbouwbedrijven vooral bij zandafgravingen zal er extra aandacht besteed worden aan de vergunningsvoorwaarden. De minister zei dat hij een goede samenwerking wil hebben met het Commissariaat Vooral als het gaat om mijnbouwvergunningen.

De burgervader van Saramacca heeft bij dit bezoek ook de problemen rakende het ministerie van Natuurlijke Bronnen in het district Saramacca kenbaar gemaakt aan de minister en is heel blij dat het waterprobleem in het district wordt opgelost. De DC zei verder dat het Commissariaat al geruime tijd voor distributie van water zorgt op aanvraag van de burgers binnen het district Saramacca. Vervolgens bedankte hij de minister voor zijn komst en het feit dat hij op vragen van de aanwezigen met betrekking tot de nutsvoorzieningen is ingegaan.

12122688_954292961309612_3462328770749634674_n