Voorzitter DNA sprak slechthorenden toe

793

In verband met de herdenking van Wereld Dovendag op elke vierde zondag van de maand heeft de voorzitter van DNA, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, op 26 september de minder horenden toegesproken in het Kennedy Internaat.

De DNA heeft de Conventie voor mensen met een beperking vorige week stilzwijgend goedgekeurd. Dit verdrag treedt in werking op 4 oktober in Suriname. DNA heeft reeds twee mensen met een visuele in dienst genomen; binnenkort zal één met een gehoorbeperking deze eer te beurt vallen. Dit besluit werd genomen in een huishoudelijke vergadering op 25 september 2015. Voorzitter Simons onthulde dit tijdens de ontmoeting met de dove gemeenschap.

De voorzitter van DNA riep de minister van SOZAVO op om deze griep Surinamers te ondersteunen. Ondanks het een moeilijke opgave is om hun hoofd boven water te houden proberen deze mensen hun best te doen. Daarnaast is het de taak van de totale samenleving om het leven van deze doelgroep aangenaam te maken.
De voorzitter van DNA mocht een poster, een initiatief van de Stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe), met daarop 10 tips voor horenden in ontvangst nemen. Deze poster krijgt een plaats in de koffiekamer van het parlement.