De hoek van de Malang- en de Houttuinweg werd op zaterdag 3 oktober door ontevreden buurtbewoners gebarricadeerd. De surveillancegroep van regio Midden en de politieambtenaren van ressort Lelydorp werden erop afgestuurd nadat de Centrale Meldkamer melding binnenkreeg omtrent het onderhavige.

De politie trof ter plekke een 50-tal ontevreden burgers. Aanleiding tot de barricade was dat 20 stuks trucks van een ondernemer de weg af en aan rijden welke zorgt voor opwaaiend zand waarvan de buurtbewoners zeer veel last ervan ondervinden. De ondernemer die bezig was met de trucks een put te dempen hield geen rekening mee dat hij daardoor de weg deplorabel maakt, waardoor buurtbewoners en schoolkinderen die dagelijks de hoofdweg moeten bereiken dat bijna onmogelijk werd gemaakt.

Politie- inspecteur Sandra Claver die de piketdienst had ontbood de ondernemer ter plekke te komen en samen de ontevredenbuurtbewoners werd er naar een oplossingsmodel uitgekeken.

Overeengekomen was dat de schuldige ondernemer de weg elke dag moet natmaken om opwaaiend zand, dat voor veel last zorgt, te voorkomen en dat de trucks geen werkzaamheden zullen verrichten tussen 07:00- 08:00 a.m en 12:00u – 14:00 p.m. Na het probleem vredelievend te hebben opgelost, werden de barricades verwijderd.