Politie houdt oplichter aan

895

Naomi Rita Kofi, 28, is door de politie van Latour aangehouden vanwege oplichtingspraktijken. Zij hield mensen voor dat ze in staat is hen aan een baan te helpen in Frans Guyana.

Zo werd een zekere Petrus P. die dringend op zoek was naar een goede baan SRD 3900 lichter gemaakt. Met dit geld zou de oplichtster Naomi alvast op zoek gaan naar verblijf voor de benadeelde. Na het geld te hebben ontvangen was Naomi onbereikbaar. Het vermoeden bestaat dat Naomi meerdere mensen heeft benadeeld. Zij heeft ook via een lokale zender het bericht doen uitgaan dat zij nog niks heeft kunnen doen voor de werkzoekenden. In dat bericht is de naam Rita Ayome opgegeven als contactpersoon. Naomi ontkende dit.

De politie heeft toen via de zelfde zender laten oproepen dat benadeelden zich kunnen aanmelden op het bureau Nieuwe Haven. Drie slachtoffers van Naomi Rita Kofi of van Rita Ayome hebben aan de oproep van de politie gevolg gegeven. De wetsdienaren zijn bezig met het onderzoek en de verdachte mag van een gratis logé bij de politie genieten.