Twee mannen aangehouden met illegale 4 meerschoten jachtgeweren

816

Joziel G., 40, en Markus S., 36, is op zondag 4 oktober aangehouden door de politie van Sarakreek, met in hun bezit 4 meerschoten jachtgeweren. De jachtgeweren waren gewikkeld in een matras die zij op een Automated Transfer Vehicle (ATV) met zich meevoerden.

Silva verklaarde aan de politie dat de wapens aan zijn baas, ene Maranjaw, toebehoorde die ook in het binnenland is. Hij moest de wapens alleen vervoeren naar het kamp. Hij verklaarde verder dat Markus niets afwist van de wapens. Hij had een lift meegekregen en wist niet dat de wapens op de ATV in een matras gewikkeld waren. Silva is naast overtreding van de vuurwapenwet ook illegaal in Suriname. Hij is in verzekering gesteld. Gomes is legaal en is heengezonden na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.