Drie verdachten in verzekering gesteld

834

Adijantie Hiwat, 28, tegen wie een interne opsporing was aangevraagd door de afdeling Kapitale Delicten van het KPS, werd op dinsdag 6 oktober door het Arrestatie Team (A.T) aangehouden. Aanleiding hiertoe was de verdenking dat hij samen met anderen betrokken was bij een gewapende overval op 10 september aan de Faiselweg.

Toen Adjijantie werd aangehouden was hij samen met de Braziliaan Emmerson, 21, en Omirzjian T., 25, in het voertuig waarmee de roofoverval werd gepleegd. Een jachtgeweer met afgezaagde loop, een houder van een vuistvuurwapen, drie handschoenen en andere zaken werden er ook op hen aangetroffen.

Het vermoeden bestaat dat onderhavige zaken dienst deden bij berovingen. De drie vermoedelijke daders zijn aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, waarna in verzekering stelling plaatsvond. De politie heeft ook het voertuig in beslag genomen.