Kleuter door juf geslagen

1176
Mohamed Shafiek Rahnoe

Een zeer bezorgde moeder, Wahiedah Badridin, gaf de volgende relaas. Donderdag 1 oktober had ze haar kind, een kleuter naar school gebracht. Om 12u toen zij hem was gaan ophalen, sprong hij op haar schoot en begon onophoudelijk te huilen. Op de vraag van waarom, vertelde Mohamed Shafiek Rahnoe dat hij op zijn borst en rug was geslagen door de juf, een zekere S.T.

Verder gaf hij aan dat andere kleutertjes ook hetzelfde lot ondergingen. Bij thuiskomst sliep hij meteen. In de middag bij het baden zag de moeder zwellingen op zijn lichaam. De politie van Bomapolder werd ingeschakeld. De EHBO-arts gaf aan dat de zwellingen het gevolg was van een harde slag.

De inspectie werd ook van het voorval in kennis gesteld. Bij ommekomst op school, toen de ouder verhaal wilde halen bij de onverantwoordelijke juf, bleek dat ze met verlof was. Shafiek weigerde om naar school te gaan. De moeder vond dat de politie en de inspectie niet slagvaardig was met hun optreden.

Met toestemming van de inpectie werd het kind vandaag afgeschreven van de O.S. Magenthapolder en ingeschreven op O.S. Koewarasan.

De reden waarom de kleuter werd geslagen is voor velen nog een raadsel.

Borst van Shafiek aan de rechterkant opgezwollen
Borst van Shafiek aan de rechterkant opgezwollen