Ministerie van LVV stimuleert agrarische sector binnenland

725
Minister Soeresh Algoe van (LVV) vergezeld met de directeur Djoemadie Kasanmoesdiran van LVV en
de directeur Minu Parahoe van Amazone Conservation Team (ACT) tijdens de ondertekening van het samenwerkingsverband.

In het kader van ‘Dag der Agrariërs’ heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV)
een samenwerkingsverband aangesloten met The Amazone Team. Dit samenwerkingsverband houdt in dat er gewerkt zal worden aan voedselveiligheid, voedselzekerheid en het genereren van imkomsten in het binnenland.

Het ministerie wilt ernaar toe werken om de leefstijl en het welzijn van gemeenschappen in het binnenland te verbeteren. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft het ministerie haar expertise en ondersteuning aan deze gemeenschappen toegezegd. De gemeenschappen in Tepu, Kwamalasamutu, Sipaliwini en Apetina hebben gevraagd naar begeleiding en ondersteuning in de honingproductie.

De directeur van LVV, Djoemadie Kasanmoesdiran, vindt dit samenwerkingsverband belangrijk, omdat er ook harwerkende agrariërs in deze gebieden zijn die niet vergeten mogen worden.

Tijdens de opening van de ‘Suriname Agriculture & Food Event’ (SAFE) op 8 Oktober 2014 werd door minister Soeresh Algoe van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgeroepen tot Dag der Agrariërs.

Ongeveer 10.000 huishoudens doen aan gezinslandbouw in Suriname, de meest uitgeoefende vorm van landbouw. Minister Soeresh Algoe ziet graag dat 8 oktober wordt uitgeroepen tot International Farmers Day.