‘Take it 2 the Street’ event in Nickerie

1108

De Nederlandse Ambassade in samenwerking met de straatvoetballer Furgell Pinas en Anouska Blanca, hebben het initiatief genomen om hun event ‘Take it to The Street’ te organiseren in Nickerie. Het event wordt op zaterdag 10 oktober gehouden op het Sportcomplex te Van Pettenpolder.

Het event bestaat uit blootvoetsvoetbal, skate boarders, graffiti, dans, rap ed. De graffiti artist van de organisatie zal er ook bij zijn om kunsten tentoon te stellen.

Op vrijdag, tijdens de afsluiting van de ontgroeningsweek op het Scholengemeenschap Nickerie (SGN), heeft Pinas een demonstratie gehouden. Hij heeft gevoetbald met de directeur van SGN en enkele studenten. Er zullen groepen tegen elkaar opkomen tijdens het event op zaterdag. Er zullen prijzen uitgereikt worden. Pinas voegt ook toe dat als iemand de competitie van hem heeft gewonnen, een extra prijs zal krijgen. De nadruk wordt in deze gelegd op straatvoetbal.

De bedoeling van dit evenement is om een positieve vrijetijdsbesteding onder de jongeren te stimuleren. Eenieder, ongeacht de leeftijd, wordt in de gelegenheid gesteld om te participeren om zijn of haar kunsten te tonen.

Alle districten zullen aangedaan worden door deze organisatie. Het ligt uiteindelijk in de bedoeling dat het district dat als winnaar uit de bus komt, zal opkomen tegen de overige uitstekende districten.

Hun volgende event is in Wageningen op 31 november en daarna komen ze weer naar Nickerie. Op 21 november zijn ze op het Revoplein in het district Coronie.

Het evenement heeft ook een hoogtepunt in juli 2016, waar de uitblinkers tegenover elkaar komen te staan. Dit zal gebeuren op het KKF-terrein.

Check de Promo Video: