9 Gewonden bij frontale aanrijding op de Oost-West verbinding

1007

Op donderdag 8 oktober vond er een frontale botsing plaats op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 28 waarbij er negen gewonden zijn. Het regende heel hard op het moment van de aanrijding. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de de 31-jarige bestuurder Bin L. die de rijrichting Stolkertsijver had, op de rijhelft van de tegenligger Oscar, P. terecht zijn gekomen. Door het slechte weer heeft Oscar de handeling van Bin niet op tijd kunnen merken met als gevolg een frontale botsing tussen beide voertuigen.

Er zaten zeven andere personen in het voertuig die bestuurd werd door Oscar, terwijl Bin zich alleen in zijn voertuig bevond. Zeven van de gewonden werden door de ambulances die door de politie waren ingeschakeld, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. De twee andere slachtoffers die minder ernstig gewond waren, werden door de politie overgebracht naar de SEH. Eén van de slachtoffers is opgenomen op de afdeling Intensive Care. De anderen konden na medische behandeling huiswaarts keren.

Beide autobestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en waren ten tijde van de aanrijding niet onder invloed van alcohol. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie van Richelieu.

De politie doet wederom een beroep op weggebruikers om rekening te houden met de veiligheid op de openbare wegen door te letten op de aangegeven maximum snelheden op de verschillende locaties. Zo kunnen we ongevallen in het verkeer minimaliseren.