Drietal aangehouden voor diefstal brandstof

665

Een coöperation supervisor die voor werkzaamheden op zaterdag 10 oktober naar Albina moest, zag vanuit de Wijdenboschbrug dat er een voertuig op de steiger was. Het voertuig was precies op de plek waar er olie wordt afgevoerd vanuit de boten geparkeerd. Aangezien hij het verdacht vond, keerde hij terug om na te gaan wat er gaande was. Het voertuig dat gezien was op de steiger stond inmiddels geparkeerd aan de Mangrovestraat. De supervisor parkeerde achter het voertuig. Hij belde met de directeur van het Haven Beheer en schakelde ook de politie in.

De politie trof bij het instellen van een onderzoek de 58-jarige bestuurder Ricardo K. aan in het voertuig met in zijn bezit 9 jerrycans en een vat gevuld met brandstof. Ricardo K. verklaarde dat hij de brandstof eerder op de dag bij een service station in het district Commewijne had gekocht. Om geloofwaardig over te komen, belde hij Lloyd T. op om voor hem de bon te brengen als bewijs.

Het politieonderzoek wees echter uit dat de bon niet door de servicestationhouder was uitgeschreven, echter was de bon wel voorzien van een stempel van de servicestation. Lloyd die aan de tand werd gevoeld viel door de mand en gaf aan dat hij de bon in opdracht van ene Greg moest ophalen en invullen.

De supervisor verklaarde aan de politie dat er duidelijk instructie zijn met betrekking tot het betreden van het terrein van Haven Beheer, zonder aanzien des persoon. Aan de hand van deze verklaring is ook de wachter Julando S. aangehouden aangezien hij toegang heeft verschaft aan Ricardo om het terrein te betreden.

Het vermoeden bestaat dat het om een georganiseerde diefstal gaat. Ricardo K; Julando S. en Lloyd T. zijn alle drie aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie is bezig met het verdere onderzoek.