Hevige winden en zware regens richten schade aan woningen te Beni’s Park

757

Hevige winden die gepaard gingen met zware regens, hebben enkele dakplaten van huizen te Beni’s Park en omgeving weggerukt. Het gaat om acht woningen die schade hebben ondervonden. Van tenminste vier woningen zijn de daken gedeeltelijk of geheel weggerukt. Eén van deze woningen, waarin een bejaarde vrouw woont, raakte in een schok en moest per ontboden ambulance afgevoerd worden.

Aan de Guaraniestraat stond een stroompaal in brand en brak in tweeën, waardoor de brandweer aan te pas moest komen. Twee masten in geknakt en enkele bomen zijn ontworteld. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), de brandweer en het commissariaat Paramaribo Noordoost hebben zich georiënteerd op de locatie.

Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, zegt dat de eerste hulp is verleend aan de mensen die getroffen zijn. De brandweer heeft dekzeilen geplaatst. Volgens Slijngaard hebben velen hun daken slecht geplaatst. Hij hoopt dat de samenleving ter voorkoming van calamiteiten hun daken beter vastzetten.

Rukwind Benis 2