Man op poging van brandstichting in verzekering gesteld

620

Nawinchan S. (31) is door de politie van Munder aangehouden nadat hij in een beschonken toestand gepoogd had zijn ouderlijk huis in brand te steken.

Stomdronken kwam hij thuis aan en vroeg zijn ouders SRD 15 om de taxi te betalen. Hierna begaf hij zich in de woning. De vader die wist dat zijn zoon altijd te keer gaat wanneer hij dronken was, begaf zich ook in de woning en rook op een bepaald moment kookgas. In de keuken trof hij zijn zoon aan met een aansteker in zijn hand en had al de gaskranen van het fornuis opengedaan. Hij zei ook het huis te willen opblazen.

Om erger te voorkomen pakte de vader de verdachte stevig in zijn greep en draaide alle kraan van de gascylinder dicht. De poltie die verwittigd werd, was snel ter plekke en trof de aansteker in het bezit van de verdachte, welke terstond in beslag werd genomen.

Ter ontnuchtering werd hij naar het politiebureau gebracht, waar hij ook dreigde het bureau in brand te steken. Na te zijn ontnuchterd werd Nawinchand bij de inspecteur van politie voorgeleid. Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld