Openbaar Groen bij ontgroening AMS eerstejaarsstudenten

1255

De in totaal 185 eerstejaarsstudenten, groentjes van de Algemene Middelbare School(AMS) hadden de afgelopen week hun ontgroening ervaren, welk als thema ‘De prinses en de frog streven ernaar om als uitblinkende Ams’ers te leven’. De jongens moesten zich als prinsessen verkleden en de meisjes als kikkers.’ De leiding van de ontgroening lag in handen van de 2e- en 3e- jaarsstudenten. Woensdag stond de ontgroening in het teken van ‘Openbaar Groen’, welk een initiatief van het ministerie van Openbare Werken was.

Het is namelijk een bewustwordingscampagne, welke die op de AMS de pilot was, die ook op andere scholen en buurten zal worden uitgevoerd, zei Cherida Monkou, waarnemend hoofd Straatonderhoudsdienst van het directoraat Openbaar Groen.

De studenten maar ook inwoners van Paramaribo moeten bewust worden van een schone omgeving, gaf het waarnemend hoofd verder aan. Onder leiding van medewerkers van de Straatonderhoudsdienst, na een korte uiteenzetting van Monkou, werden de studenten in groepen verdeeld en erop uitgestuurd om te gaan shoffelen, opruimen, maaien, fietsenhokken schoonmaken, vegen, boomspiegels onderhouden, snoeien en bomen planten. Op het terrein van de AMS staat er een zeer oude boom, die als kenmerk van de school functioneert en er werden nog meer geplant, legde Unchindary Libretto, 2e- jaarsstudent en tevens lid van de ontgroeningscommissie uit.

IMG_9964
IMG_9926
IMG_9910

Klik hier voor meer foto’s