De ontgroeningsweek voor de eerstejaarsstudenten van het Scholengemeenschap Nickerie (SGN) is vrijdag 9 oktober afgesloten. Volgens de directeur van de school, Cipriano Tjon a Njoek lag het in de bedoeling om slechts 1 dag in te lasten voor de introductie, maar gezien de vele talenten die zijn ontdekt, is deze met twee dagen verlengd. Hij zegt dat er in de nieuwe groepstudenten, muzikanten, gitaristen en zangers geconstateerd zijn.

Er is een extra tintje aan deze ontgroeningsweek gekoppeld, namelijk het ontdekken van de talenten van de eerstejaarsstudenten en dit gedurende het schooljaar te koesteren en ontwikkelen. Met deze methode van ontgroening heeft SGN de nieuwe vorm van ontgroening geïntroduceerd. Muziekdocent Sodikromo hoop hierbij dat andere scholen deze methode zullen overnemen. Hij zegt verder dat er een talentenjacht in gedachten ligt te organiseren, waarbij alle VOJ- en VOS scholen van Nickerie betrokken zullen zijn.

De eerste ontgroeningsdag werd gehouden op woensdag 7 oktober te Southdrain. De studenten werden hier gemotiveerd om hun schaamte achterwege te laten. Er werden ook diverse sportoefeningen gehouden.

Op de laatste dag van de ontgroeningsweek werden er activiteiten zoals; zang, dans en toneel gepresenteerd. Ter versterking van de schoolkas konden de studenten tegen een redelijke bedrag versnaperingen kopen.

Voor meer ontgroeningfoto’s klik hier