Ex-vriendin aangehouden voor mishandeling en verduistering

965

Nadat de ex-vriend van Nolda A. aangifte heeft gedaan, is zij op dinsdag 13 oktober door de politie van Livorno aangehouden. Zij wordt ervan verdacht goederen die zij in bewaring had genomen van haar ex-partner Guillermo M. te hebben verduisterd.

In de maand juli van dit jaar was Guillermo naar het binnenland vertrokken voor werkzaamheden, verklaarde hij aan de politie. Voor het vertrek gaf hij Nolda enkele sieraden en geld voor bewaring.

Toen hij op 16 september terugkwam, was Nolda verhuisd. Hij belde op het telefoonnummer welke hij van haar had, maar zij beantwoordde haar telefoon niet.

Op maandag 28 september deed de aangever een adres aan, waar Nolda haar intrek had genomen. Nolda kwam met haar nieuwe vriend Roy W. naar buiten. Bij het vragen naar de goederen werd hij mishandeld en met een houwer bedreigd door de vriend.

Nolda en Roy werden meermalen opgespoord en niet aangetroffen. Op 12 oktober werden de verdachten wederom opgespoord. Nolda werd op haar werkplaats aangetroffen en aangehouden. Roy is volgens verklaring van zijn partner naar het binnenland vertrokken.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de Nolda in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.