Voortvluchtige verdachte aangehouden omgeving De Craneweg

875

Dinsdagavond 13 oktober is Guillermo, A. (26), een bekende van de politie, door de politie van Lelydorp aangehouden. Kort voor zijn aanhouding kreeg de politie de melding dat er een verdacht voertuig was geparkeerd in de omgeving van de De Craneweg. Ter plaatse trof de politie het voertuig aan, met daarin een man- en een vrouwspersoon. De manspersoon werd herkend als te zijn een voortvluchtige verdachte die 3 maanden terug betrokken is geweest bij een diefstal middels geweldpleging en een openlijke geweldpleging.

Hij weigerde antwoord te geven toen de wetsdienaren naar zijn personalia vroeg. Hij stapte snel uit het voertuig en koos het hazenpad. De politie zette de achtervolging in en werd Guillermo een paar meters verder aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig, waarbij de polshorloge van een agent kapot ging.

Bij het politiebureau gaf hij een valse naam door. Aangezien hij geen onbekende van de politie is, bleven de wetsdienaren doorvragen tot hij zijn juiste personalia doorgaf.

Hangende het onderzoek is hij na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ter zake zware mishandeling en openlijke geweldpleging in verzekering gesteld.