Beroving jongedame mislukt

782

Romano B. (24) is door de politie van Munder aangehouden. Romano had gepoogd een jongedame te beroven.
Ter hoogte van de Napistraat merkte een politieambtenaar van het ressort Leiding dat een bromfietser bezig was een jongedame haar borsten aan te raken terwijl hij tot haar sprak. Bij het zien van het politievoertuig reed hij op hoge snelheid weg.

De politieambtenaar vroeg aan de jongedame wat er aan de hand was. Zij verklaarde dat die bromfietser haar aan haar borsten betastte en heeft hij ook nog geprobeerd haar mobiele telefoon weg te nemen. De politieman zette gelijk de achtervolging in.

Omstanders die het geval zagen gebeuren, schakelden via de Centrale Meldkamer de politie van Munder in. De politieman reed de bromfiets klem en toen de verdachte merkte dat hij geen uitweg meer had, liet hij zijn bromfiets vallen en rende weg.

Enkele straten verder lukte de politieambtenaar de verdachte aan te houden. Romano werd overgedragen aan de politie van Munder.

Romano werd in verzekering gesteld na eerst afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie.