Onthulling veilige schoolzone omgeving Oranje en St. Aloyisiusschool

1447

Gisteren, 14 oktober had de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname mogen participeren aan de onthulling van een veilige schoolzone. Deze afdeling is uitgenodigd, omdat zij een wezenlijke bijdrage leveren als het gaat om verkeerseducatie. Door de voorlichters van de afdeling Verkeersvoorlichting Onderwijs en Statistieken (VVOS) wordt verkeersonderwijs aan de vijfde klas van de basis school verzorgd. Ook worden de verkeersbrigadiertjes door hen opgeleid.

Het project is uitgevoerd door het ministerie van Openbare Werken in samenwerking met andere bedrijven, waarbij die bedrijven het meubilair en lesmateriaal ten behoeve van de verkeerseducatie hebben gedoneerd aan de gemeenschap.

Met de lancering van dit project is een aanzet gegeven aan kinderen, ouders, de school, het bedrijfsleven en de overheid om samen te werken naar een verkeersveilig gedrag nabij scholen.

Gisteren is de start gegeven in de omgeving van de Oranje- en de St. Aloyisiusschool.

IMG_0482
IMG_0457
IMG_0437