Vrouwelijke dieven heengezonden na betaling rekening

901

Twee dames zijn op donderdag 15 oktober door de politie van Munder aangehouden. Zij worden ervan verdacht kledingstukken ter waarde van SRD 618,= uit een kledingzaak aan de Kwattaweg te hebben weggenomen.

Na aangifte door de winkeleigenaar zijn de camerabeelden bekeken, waaruit blijkt dat drie dames op woensdag 14 oktober een bezoek hadden gebracht aan de zaak. Eén hunner nam enkele kledingstukken van de rekken, waarna ze alle drie in de paskamer gingen. Daarna vertrok het drietal zonder te betalen.

Na goed speurwerk gelukte het de politie van Munder twee van de dames aan te houden. Ze ontkennen de kledingstukken te hebben weggenomen. Volgens verklaring van de twee kennen zij het adres en de familienaam van de derde dame niet. Zij is een kennis van hen die ze na 4 jaar weer zijn tegengekomen.

Aangezien de twee dames niet achter slot en grendel willen, betaalden zij de rekening.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de dames na een ernstige waarschuwing heengezonden.