Stichting Peperpot Natuur Bos introduceert eerste fase Discovery Center

1346

Vanaf vrijdag 16 oktober introduceert Stichting Peperpot Natuur Bos de eerste fase van haar Discovery Center te Peperpot aan de H. Soemitaweg in het district Commewijne. Deze zal tot en met 23 oktober duren. Tijdens deze Discovery Center, die de enige is in het Caraïbisch gebied, wordt eenieder, zowel jong als oud, in de gelegenheid gesteld om zich praktisch te oriënteren en te verdiepen in de Surinaamse cultuur, natuur en geschiedenis.

In de openingsweek krijgen jongeren en ouderen, diverse maatschappelijke instanties en bedrijven, een formele introductie over de gevarieerde activiteiten van het centrum en haar toekomstplannen. Dit zal op een feestelijke en educatieve sfeer plaatsvinden in de natuurlijke omgeving. Scholieren zullen bij deze Discovery Center op een heel prettige manier kennis opdoen door te ‘experimenteren’.

Peperpot Nature Park speelt een belangrijke rol in het behoud van biodiversiteit en ecosystemen met haar weelderige flora en fauna. Dit project heeft een educatief en recreatief karakter. Hierbij staat het behoud van het cultureel en historisch erfgoed alsook de biodiversiteit van de historische plantage Peperpot centraal.