Twee agressieve honden bijten peuter en grootmoeder

711

De ongelukkige 2- jarige Marphil W. die op zaterdag 17 oktober bij oma op bezoek was, werd door twee agressieve honden aangevallen. Oma was bezig buiten kip schoon te maken. De peuter die naar oma toeliep werd door beide honden die aan de ketting waren, hem in gezicht en lichaam ernstig toegetakeld. Oma die de kleizoon te hulp schoot, onderging hetzelfde lot.

Via een melding van de Centrale Meldkamer schoot een politie- eenheid die in de naaste omgeving was, te hulp en voerde beide slachtoffers gelijk af naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis.

Chirurgisch ingrijpen was bij de peuter noodzakelijk. Gelukkig verkeert hij nu buiten levensgevaar. De oma, Evi W., mocht na behandeling naar huis.

Vermeld dient te worden dat de familie het besluit heeft genomen de honden aan wie de peuter gewend was, te laten inslapen.